capul greu se sprijina in mana usoara

Cloud Rendering – Revit

Autodesk Revit are motorul propriu de randare. Destul de bun, isi face treaba. Toate randarile de pe blog sunt facute cu motorul propriu de randare (ArchVision). Mai sunt cateva metode de randare sau posibilitati de a randa din Revit: cu Indigo Render sau Cu Autodesc 3D Max (in 2012 Design sunt acceptate materialele din Revit 2012- despre acest subiect) si mai sunt nu are rost acum sa le enumar.

Dar pe langa acestea mai este si Autodesk Cloud Redering – http://rendering.cloud.autodesk.com

Este un serviciu oferit de Autodesk , normal nativ pentru Revit. Pentru a putea folosi aceast serviciu trebuie sa ai un cont valabil Autodesk (merge si cu cel de student) partea proasta este ca ai un numar limitat de randari :(.

Ce face acest serviciu , iti randeaza proiectul online “de la distanta”. Dai render si el isi face treaba in timp tu ce iti vezi de treaba sau de proiect in continuare.

Am facut un test , sa vedem diferenta intre randari.

Randare cu motorul propriu :

proiect 1 an 4

Randare cu Autodesk Cloud Rendering :

Ambele randari sunt facute la Best .

Diferentele se pot observa. Prin Cloud Rendering , randarea este mai rapida si nu ai nevoie de “racheta” de calculator, pentru ca nu calculatorul tau randeaza ci al lor (Autodesk-ul). Nu iti dau posibilitatea de-a alege prea multe optiuni, gen calitate rezolutie sau mai bine uitate cum arata fereastra cu setari :

In concluzie acet serviciu de randare “la distanta” este foarte folositor daca nu ai un calculator care poata sa faca fata randarilor . 😀

Alt test , facut de MicrosolResources

Enjoy !

Advertisements

3 responses

 1. Ana

  Am sa incerc si eu, mie imi sta f mult la randare.. banuiesc ca nue de la program ci de la placa video si procesor totusi.

  February 2, 2012 at 00:50

  • Ai incercat sa randezi cu Cloud ? sau sa randezi cu Revitul ? Pentru ca daca ai incercat cu Cloud , nu calculatorul tau randeaza, iar radaca ai randat direct cu Revit folosind motorul lui propriu atunci da, procesorul ,mai ales, dar si ramul poate fi cauza.

   February 2, 2012 at 00:54

 2. Marius Rizea

  Salutari. Daca aveti nevoie de ing de rezistenta care lucreaza cu Revit Structure, imi puteti scrie la ing_marius_rizea@yahoo.com. Multumesc.

  July 30, 2012 at 10:21

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s