capul greu se sprijina in mana usoara

Locuinte colective 2

Un alt proiect facut la facultate , LOCUINTE COLECTIVE !

Prin tema se solicită proiectarea unui ansamblu de locuinte destinate unor familii cu venituri medii, care, prin functionalitate, confort, plastică arhitecturală, calitatea finisajelor, calitatea amenajării peisagistice a sitului,  siguranta sitului, să devină extrem de atractiv ca alternativă de locuire în Bucuresti pentru grupul tintă de cumpărători căruia îi sunt destinate apartamentele. Se încurajează studierea unei varietăti cât mai mare de conformări  unctionale si volumetrice, într-un spatiu cât mai flexibil, care să reflecte o ofertă foarte mare de apartamente, precum si o atitudine volumetrică pe măsură .

Cateva cerinte si reclementari :

POT maxim = 70%  CUT maxim = 3,5

Terenul, cu o suprafată de cca. 2500 mp., este delimitat la:
– N-V de strada Căuzasi,
– S de aleea Căuzasi,
– N-E proprietate privată – locuintă individuală pe lot,
– S-E calcan clădire de birouri P+9,
– V b-dul Mircea Vodă.

La parter si la etajul 1 sunt amenajate spatii comerciale.

Imaginea cladirii este creata de catre finisajele ferestrelor si usilor , structura care este la vedere vopsita si peretii din “scobiturile” fatadelor (logie) la fel vopsiti, plus chenarele aplicate pe fatada. Toate acestea avand aceeasi culoare . Pana la urma culoarea a ramas rosie. Dupa cum se vede am facut un mic studiu de culoare :

Acum ca am vazut exteriorul cladiri sa tragem cu ochiul si la un plan .

Este planul etajului 2. In principiu etajele superioare pana la 8, sunt cam la fel; cu mici modificari mai apare un balcon mai apare o terasa s.a.m.d. Parcarea se face in cadrul a 2 subsoluri unde se gasesc si boxele destinate locatarilor. Constructia propusa, raportate la suprafata terenului, va avea un P.O.T.= 37.2 % si un C.U.T.= 1.9 , Hmax=33,00 m, numarul de niveluri=12 ( din care 2 subsoluri si s-a pus in calcul si planul acoperisului); construita desfasurata 4758mp si construita la sol 930mp. Inaltimea din placa in placa este de 3 m.

Forma cladiri este data de catre teren. Peretii cortina inchid spatiile publice si anume spatiile comerciale sau casa scarii. In partea dreapta a imaginii de mai sus se poate vedea cum cladirea este lipita la calcanul cladiiri invecinate.

 

Problemele ce le-am intampinat eu personal au fost legate de cum fac apartamentele si cum le fac in asa fel incat camerele sa fie luminate si ventilate, sa ocup spatiul edificabil cat mai eficient posibil. Raportul de ocupare al tereneului

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s